tirsdag 6. mai 2008

Hele skoler i Sacaba tok imot Jesus!

Vi merket motstand på mange måter da vi skulle på skolebesøk i Sacaba i dag, tirsdag 6. mai. Kommunikasjonsproblemer, utstyr som manglet og ikke virket, og andre ting som skapte stress for oss. Men da vi kom fram i tide måtte vi vente lenge før alle klassene på skolen samlet seg på idrettsplassen. Vi hadde et kort program med drama og forknnelse av evangeliet.

Rektor hadde gitt oss god tid. De 400 elevene hadde litt vanskelig for å være stille, men vi kunne se at Gud arbeidet med dem mens ordet ble delt. Da vi bød inn til frelse rakte de alle opp hånden og bad frelsesbønn så de runget på plassen. Norleif som forkynte denne dagen var litt uheldig og tråkket på noen religiøse tær og hisset opp litt makter, slik at to av lærerne tok sine klasser med seg ut uten at vi fikk registrert deres navn. Da vi var ferdige fikk vi vite at vi også var velkomne på naboskolen som lå like ved. Det var en skole for litt eldre ungdommer. Også der så vi at Guds Ånd beveget seg. Det som skjedde virket litt uvirkelig, og hadde litt preg av kaos da alle stormet fram for å få registreringslapper.

Da Marcos fikk talt opp alle registreringene satt vi igjen med 630 navn som hadde gitt til kjenne at de ville ta imot Jesus.
Hva gjør vi nå? Jacobo som leder arbeidet i Sacaba samen med mange gode medarbeidere, er dyktig, men å følge opp så mange på kort tid, er ingen liten oppgave. Vi vet ikke hvordan det skal gjøres, men vi vet at for Gud er alt mulig. Vi har et stort ansvar, samen med dem. Det vi alle kan gjøre er å løfte dem opp til Gud i bønn. Evangeliet er Guds kraft til frelse og Guds makt overgår alt hva makter og myndigheter kan stille opp med.

Jeg tenker på et profetord som en av lederne på Sotra kom med ang Cochabamba og Sacaba, et ord om ungdomsvekkelse. Det er det vi ser. All ære til Gud.

I morgen onsdag, skal vi på enda en skole i samme område. Det er klokken 15.00 her, (21.00 hjemme) Be for oss, og de som skal gjøre alt arbeidet etterpå.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gud er fantastisk! Hans kjærlighet til disse ungdommene er enorm! "La meg dra omsorg for mine barn og for mine henders verk." Jes 45.11
Vi takker og ber! Ingrid F

Anonym sa...

Hei kjære venner; dette var herlige nyheter!!! Stein, Anita og jeg fikk oss en god takke og bønnestund i går da rapporten fra dere var opplest. Vi gleder oss med dere i alt det gode Gud gjør. Ser frem til rapport fra skolen dere besøkte i går kveld (norsk tid). Og vi fortsetter å be:)
Så vil jeg benytte anledningen til å gratulere deg Norleif med bursdagen din i morgen (du ligger akkurat en uke bak meg...). Kan du bekrefte at du har mottatt mailen fra TAM ang. forandring i avreisetid fra Cochabamba?
Gud velsigne og bevare dere - og la sitt åsyn lyse over dere!
Liv

Anonym sa...

Utrolig kult! Dette var kjekt å høre! Det var forresten enda en som ble frelst på Stord da vi var der i helgen. Gud gjør masse godt!
Jeg ber for dere :)
-Birgitte

karinaundpreben sa...

Heilt fantastisk å høyre!
Tenkjer berre det er utruleg viktig å hjelpe desse å halde fast på Jesus!

( ps : nemn til innbyggjarane at Norleif har bursdag. har høyrd at i Bolivia har dei rare tradisjonar frå bursdagsborn! )

Anonym sa...

Hei! Husk å gi oss Flighten fra Oslo til Bergen! Vi vil stå på Flesland når dere lander! God reise hjem igjen! Ottar og Ingrid

Anonym sa...

Hei! Husk å gi oss Flighten fra Oslo til Bergen! Vi vil stå på Flesland når dere lander! God reise hjem igjen! Ottar og Ingrid