tirsdag 29. april 2008

Graduation Day

I dag har vi hatt vår siste bibelskoledag med barna her. Etter aerobic og lovsang fortalte Øystein om Jesus til alle barna. Omtrent halvparten av barna rakk opp hendene sine da de ble spurt om de ville følge Jesus. Fantastisk å se hvordan de ba til Jesus med ønske om å være venn med ham og leve som helter for ham. Om en times tid skal vi ha graduation og fering over fullført tredagers bibelskole!!

Be blessed!

Oppdatering fra Filippinene

I dag var dag nr. 2 med Daily Vacation School, der lokale unger kommer til basen og deltar. Vi starter med lovsang. Ungene er meget entustiastiske, de kan virkelig synge og bevegelser er en populær ting. Temaet i dag var Ester. Vi hadde øvd inn et skuespill som vi fremførte. Om ungene skjønte budskapet, det jeg ikke svare på, men jeg kan selv si at jeg er meget førnøyd med framføringen. Vi har noen talentfulle skuespillere i teamet. En lokal Filippiner som er med på arrangementet, stod for undervisningen. Den foregikk på det lokale språket "tagalog", så jeg skjønte naturligvis ikke hva som ble sagt, men hun hadde veldig god kontakt ungene, de var entusiastiske og stemningen var høy.

Når ungene hadde forlatt basen og programmet var omme, reiste vi inn til de lokale fengselet. Standaren i fengselet var lav, selv begikk jeg meg ut på et toalettbesøk. CNN og ITV hadde fått greie på den lave standaren, så de kom, for noen måneder siden, på besøk for å lage en dokumentar om fengselet. Fengselet visste når de kom, så da malte de veggene, tok inn noen madrasser og forskjellige ting for å bedre inntrykket. Straks de var reist igjen, tok de ut igjen madrassene og alt annet de hadde satt inn, så det eneste de bidro med, var maling på veggene og fotoforbud inne i fengselet. Fokuset på dette arbeidet har vært p kvinner og barn. Vi tok med gitaren og hadde en god lovsangsstund der inne. Man kunne se at det var mange som ble berørt av sangene. Ole Gunnar hadde en kort apell, før Anna Elida delte vitnespyrdet sitt. Til slutt lekte vi med dem. Det var lett å få kontakt med dem. Selv om jeg er en barsk mann (eller ungdom, som noen vil kalle det), kan jeg si at det rørte ved hjerteroten å se de små ungene som var der.

Til slutt vil jeg bare gi en stor takk til alle som ber for oss. Dere kan være med å utrette noe her nede. Vi tror at bønn er virkekraftig og utretter mye. Det har allerede skjedd gode ting, men vi har tro for mer. Vi skal være med på flere ungdomsleirer, der har det skjedd gode ting før. Vær med å be for disse leirene; be om at vi skal få forkynne det som er det rette for anledningen, og at de skal ta imot ordet og leve etter det. Vi setter stor pris på alle som støtter oss i bønn. Fortsett å be!