mandag 28. april 2008

Boliviteamet er kommet vel fram.

Etter 33 timers reise var vi der endelig. At to kofferter var blitt borte på turen og at en mann var blitt syk underveis, var det eneste som gjorde at reisen ikke hadde gått etter planen.

Da vi åpnet døren ut til hallen på flyplassen i Cochabamba, stemte sangen i fra en haug med barn som får mat fra matprogrammet vi støtter fra menigheten på Sotra, og en god gjeng med voksne. De tok imot oss med blomsterkranser, sang, flagg og mere til. Rett nok hadde vi flott mottakelse i fjor, men maken til dette… Så var det hele gjengen inn i en nokså stor minibuss, før det bar av gårde til Cruce Taquiña, der vi skal bo og ta del i mange ulike samlinger for barn og voksne, utdeling av mat og klær og sikkert mye annet. Jeg hørte nettopp Endre stå utenfor vinduet her og talte til 20 på spansk, mens skokken av hylende barn sprang hagen rundt for å gjemme seg.

I kveld skal vi ha velkomstsamling. Hva det betyr i alle sine praktiske detaljer er ikke godt å si ennå, men moro blir det nok. I morgen er det rett på med bibelskoleundervisning for min del. De er 60 studenter i år, noen kommer på morningen og resten på kvelden, så det fungerer fint å kjøre samme opplegg to ganger. Likt blir det jo aldri, men det betyr ikke så mye. De andre vet jeg ikke helt hva de skal gjøre ennå. Her er det bare å følge godt med og snu seg fort i svingene.

For meg som er her for andre gang, kan jeg bare si at det kjennes som oppfyllelsen av en god drøm å være tilbake.

Mandag:
Diego som var syk i går, har blitt bra igjen. Første runde på bibelskolen er gjennoført og alt står bra til.

Norgesteamet jobber:-)

Idag har Anita og Marianne vært på skolen og jobbet iherdig med hver sin oppgave:-) Vi har kost oss med en god lunsj med stearinlys på bordet og alltingen:-) Slår ut håret nå når klassen er vekkreist. Herlig...;-) Vi savner dere og ber for dere alle. Det var kjekt å høre at Kristine kom vel frem etter litt dramatikk i Amsterdam;-)
Nå venter vi i spenning på å høre fra Bolivia-teamet.

Anita & Marianne:-)

Kristine avslutter sine egne eventyr... og fortsetter sammen med oss!

Du kan tro gjensynsgleden var stor da Kristine kom vandrende inn på basen i Cavite i dag! Etter spennende dager i Nederland er hun nå klar for nye eventyr - denne gangen SAMMEN med oss. Nå er vi et fullkomment team igjen - klare for flere fantastiske dager!

Idag tidlig braket det løs med Daily Vacation Bible School. 117 unger i alderen sju til femten troppet opp og i to intense timer var det bibelskole med temaet Superheroes! Vi skal være sammen i tre dager. På bibelskolen får de lære om noen av Bibelens helter, og om hvordan vi kan være helter for Jesus - den største helten av dem alle. Lene Johanne og Anna Elida gjorde en fantastisk bra jobb med dramatisering for barna. Vi andre spilter, sang, danset og lekte med de herlige ungene - og målet med alt er selvsagt at de skal få bli kjent med helten over alle helter - Jesus. Vi ser fram til de to neste dagene sammen.

Solen er steikende varm idag. Til og med oss lite badelystne kjente fristelsen til en avkjølende dukkert. Planen var dermed en tur til en badepark, en halvtimes kjøretur unna pluss omveier. Da vi etter en lang, svett kjøretur endelig kom fram, viste det seg at badeparken var stengt. Bomtur. Det ble dermed en like lang og svett tur tilbake - om ikke enda lengre og enda svettere. Men vi vet å ha det moro, så det ble nettopp så artig som en slik biltur kan bli.

Det var litt mer fra oss. Vi gleder oss svært til å høre fra de andre teamene.